Сите блиски до
POXIPOL®

Сè што треба да знаете за POXIPOL®

За да може POXIPOL® да остане ефикасен во секое време и да имате одлично корисничко искуство, важно е да знаете како, на кои предмети и на кои материјали да го користите.

Ние споделуваме со вас сè што треба да знаете во овие совети.

За да се примени POXIPOL®, површините што треба да се спојат треба да бидат чисти, суви и без маснотии и 'рѓа. Се препорачува да се испесочат до многу мазни или сјајни површини.

POXIPOL® се стврднува за само 10 минути, но ја достигнува својата максимална моќност за 24 часа.

Пред да се зацврсти POXIPOL®, површината може да се измазни со шпатула или нож, претходно натопена во вода.

Не ги заменувајте капачињата на двете туби на POXIPOL®.

По употребата, измијте ги рацете со топла вода и сапун.

За да постигнете подобра адхезија на POXIPOL® 10 минути на не'рѓосувачки челик, бронза или која било многу мазна површина, препорачуваме пескарење пред нанесувањето.

За правилно лепење на POXIPOL® на цврста пластика, ја предлагаме следнава постапка:
• Исчистете ги површините што треба да се залепат со крпа натопена во ацетон или алкохол. Пред употреба, проверете на дискретно подрачје дали растворувачот не ја оштетува површината на пластиката.
• Нежно шмирглајте со емајер крпа или водоотпорна брусна хартија со гранулација 180мм или потенка.
• Исчистете го повторно со растворувачот избран во првиот чекор.

Отпорноста на POXIPOL® на шок и удари може да се зголеми на следниов начин:
• Измерете одделно еднакви делови на компонентите А и Б Metal POXIPOL® 10 минути метален.
• Додајте одделно на секоја компонента мали исечени влакна од челична волна (жица што се користи за чистење на метални тенџериња и садови) и измешајте додека не се постигне конзистентност која е лесна за ракување и не премногу густа.
• Измешајте ги двете компоненти, вклучително и влакната, сè додека не се добие хомогена паста, лесна за употреба. Кога POXIPOL® е целосно зацврстен, влакната ќе му овозможат поголема отпорност на шок и удари.

POXIPOL® има максимална отпорност на собна температура.

POXIPOL® може да издржи до 120 ° C во зависност од неговата употреба.

Откако ќе се исуши POXIPOL® може да се шмиргла, дупчи, да се струга и да се сече со пила и со обични алати.

Смесата во еднакви делови на компонентите POXIPOL® (сооднос 1:1 во волумен) одредува најголема цврстина на лепилото. Не се препорачува промена на соодносот на компонентите.

POXIPOL® не е запалив.

POXIPOL® не е отпорен на директен оган.

Металниот и транспарентен POXIPOL® ја нудат истата јачина и квалитет на сврзување при нивната примена; од оваа причина и двата вида се погодни за споеви кои ќе бидат подложени на голем стрес.

Транспарентниот POXIPOL® е специјално дизајниран за апликации каде е важна естетиката на поправката.

За да го отстраните производот од кожата, препорачуваме да ја исчистите погодената област со мек абразив како што е пемза (камен за пети). Потоа нанесете заштитен крем за да омекне.

Избегнувајте контакт со кожата и очите. Може да предизвика иритација.
Во случај на контакт со кожата, веднаш измијте се со многу сапун и топла вода.

Доколку и после миењето симптомите продолжат, консултирајте се со вашиот лекар.

Содржи епоксидна смола и терцијарен амин.

Не е за јадење. Чувајте го подалеку од деца и миленичиња.

После употреба на POXIPOL®, измијте ги рацете со топла вода и сапун.

Погледнете повеќе поправки во работилницата POXIPOL®

Дали сакате да споделите поправка што
сте ја направиле со POXIPOL®?

Испратете ни видео или фотографии од вашата поправка, кажете ни како ја изработивте поправката и ние ќе ги објавиме.
Како да го направите ова?
Едноставно е: снимајте го и пратете ни го видеото преку email со наслов: „Јас го користам POXIPOL® “, внесете ги вашите лични податоци за да можеме да ве контактираме, и ако нашите експерти го одобрат, ние ќе ги објавиме со вашето име на нашата веб-страница и на социјалните мрежи.
Email: Poxipol@poxipol.com.mk