Кои материјали можам да ги лепам со
POXIPOL®?

POXIPOL® е епоксидно лепило неопходно за во вашата кутија за алати, дом и работилница, бидејќи има широк спектар на употреба.

Може да се користи за различни површини и материјали како што се метал, цемент, грнчарија, дрво, мермер, стакло, бетон, цемент со влакнести примеси, керамика, гранит и порцелан.

Многу едноставно се подготвува и применува!

Co POXIPOL® можете да поправите метални или алуминиумски предмети.

POXIPOL® е лепило за брза употреба со висока адхезија, хемиска, термичка и механичка отпорност на притисок. Најотпорен е на собна температура, но издржува до 120 ° C во зависност од неговата употреба.
Одете на работилницата

Co POXIPOL® можете да поправите или обновите предмети од цемент.

POXIPOL® можете да го примените при поправка или реставрација на цементни објекти, обезбедува голема цврстина и стабилност при сврзување на парчињата (деловите).
Одете на работилницата

Co POXIPOL® може да поправате грнчарија.

POXIPOL® може да го нанесете на земјени садови и за 10 минути ќе добиете отпорна и трајна поправка.
Одете на работилницата

Co POXIPOL® може да поправате предмети од дрво.

POXIPOL® има совршени карактеристики за изведување поправки на предмети од дрво, се нанесува лесно како паста и може да се обои откако ќе се исуши.
Одете на работилницата

Co POXIPOL® може да поправате предмети од мермер.

POXIPOL® е одлично лепило со карактеристики слични на металното заварување, коешто совршено се нанесува на материјали, како што е мермерот, благодарение на големиот капацитет за пенетрирање, отпорност и трајност.
Одете на работилницата

Co POXIPOL® може да поправате предмети од стакло.

POXIPOL® е повеќенаменско лепило со кое може да се поправаат предмети од стакло и е отпорен на вода, масла и температура до 120 °C во зависност од нанесувањето.
Одете на работилницата

Co POXIPOL® можете да поправите бетон.

Поради својата сила, отпорност и издржливост, POXIPOL® многу добро се применува на бетон, постигнувајќи ја очекуваната поправка за 10 минути.
Одете на работилницата

Co POXIPOL® можете да поправите цемент со влакнести примеси.

Влакно-цементот главно се користи за обложување, изолација и хидроизолација на многу структури. POXIPOL® не се собира, проширува или деформира и е идеален за овој вид апликација.
Одете на работилницата

Co POXIPOL® можете да поправите керамика.

POXIPOL® има голема отпорност на удари и пред да се стврдне, лепилото може да се измазни со шпатула или нож, претходно натопена во вода.
Одете на работилницата

Co POXIPOL® можете да поправите гранит.

POXIPOL® е лесен за употреба, има одлична стабилност и адхезија, долготраен е и се стврднува за само 10 минути.
Одете на работилницата

Co POXIPOL® можете да поправите предмети од порцелан.

Предметите залепени со POXIPOL® се отпорни на вода, гориво, масло и маснотии. POXIPOL® има максимална отпорност на собна температура и отпорен е на 120 ° C во зависност од неговата употреба.
Одете на работилницата

Погледнете повеќе поправки во POXIPOL® работилницата

Дали сакате да споделите поправка што
сте ја направиле со POXIPOL®?

Испратете ни видео или фотографии од вашата поправка, кажете ни како ја изработивте поправката и ние ќе ги објавиме.
Како да го направите ова?
Едноставно е: снимајте го и пратете ни го видеото преку email со наслов: „Јас го користам POXIPOL® “, внесете ги вашите лични податоци за да можеме да ве контактираме, и ако нашите експерти го одобрат, ние ќе ги објавиме со вашето име на нашата веб-страница и на социјалните мрежи.
Email: Poxipol@poxipol.com.mk